photo1.png
photo2.png
photo3.png

 

przedszkole czernichow jpg

 SZANOWNI RODZICE !

Podajemy nr konta na który można

dokonać przelewu bankowego

za korzystanie z usług przedszkola:

64 859100070060043004620013

 

DANE DO PRZELEWU

NA RADĘ RODZICÓW:

 Ryszka Beata

 Nr konta:

85 8591 0007 0061 0438 8675 0001

 Tytuł: Imię i nazwisko dziecka, grupa

adres e mail:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

 

 



 

Dzisiejszych odsłon1252
Ilość wszystkich odsłon124049

Ilość odsłon: 749

JADŁOSPIS

 

 

PONIEDZIAŁEK 15.10.2018

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7) szynka włoska (10) ogórek, kawa Inka z mlekiem (7), herbata z cytryną

II śniadanie: sok jabłkowy

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (7,9) Makaron (mix jasny i ciemny) z serem (1,7) kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Banan

 

WTOREK 16.10.2018

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7) jajko (3) pomidor koktajlowy, mleko, herbata z cytryną

II śniadanie: sok pomarańczowy

Obiad: Zupa krupnik z kaszą jaglaną (7,9) Ziemniaki, kotlet mielony (1,3) kapusta kiszona gotowana, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: wafle ryżowe z dżemem truskawkowym, herbata z cytryną, ½ jabłka

 

ŚRODA 17.10.2018

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7) Kiełbasa Krakowska(10) papryka , kawa Inka z mlekiem, herbata z cytryną

II śniadanie: sok multiwitamina

Obiad: Zupa brokułowa z makaronem (7,9) Ziemniaki, ryba, warzywa duszone, kompot wiśniowy

Podwieczorek: Mus owocowy jabłko- brzoskwinia, chrupki kukurydziane

 

CZWARTEK 18.10.2018

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7) dżem z dzikiej róży, płatki kukurydziane, słonecznik, mleko, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa pieczarkowa z zacierką (7,9) Mix ryżu białego i brązowego, indyk duszony, sałata lodowa z ogórkiem, pomidorem, kukurydzą, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Bułka grahamka z masłem, ser żółty (7) sałata zielona, oliwki czarne

 

 

PIĄTEK 19.10.2018

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7) pasztet pieczony/ pasztet z ciecierzycy, ogórek, kawa Inka z mlekiem, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa jarzynowa z ryżem (7,9) Makaron spaghetti z mięsem i warzywami, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Sałatka owocowa (jabłko, banan, winogrono, nektarynka)

 

 

Opracowała: Agnieszka Płatek- p.o. intendenta przedszkola, Anna Stańko- kucharka

 

 

 

Receptury przygotowywanych posiłków są do wglądu dla osób zainteresowanych u Intendenta w siedzibie przedszkola.

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki, które stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego Rady UE Nr 1169/2011

 

 

Alergeny występujące w posiłkach:

 

1-     Zboża zawierające gluten

2-     Skorupiaki i produkty pochodne

3-     Jaja i produkty pochodne

4-     Ryby i produkty pochodne

5-     Orzechy ziemne (arachidowe)

6-     Soja i produkty pochodne

7-     Mleko i produkty pochodne

8-     Orzechy

9-     Seler i produkty pochodne

10-Gorczyca i produkty pochodne

11-Nasiona sezamu i produkty pochodne

12-Dwutlenek siarki

13-Łubin

14-Mięczak