photo1.png
photo2.png
photo3.png

 

przedszkole czernichow jpg

 SZANOWNI RODZICE !

Podajemy nr konta na który można

dokonać przelewu bankowego

za korzystanie z usług przedszkola:

64 859100070060043004620013

 

DANE DO PRZELEWU

NA RADĘ RODZICÓW:

 Ryszka Beata

 Nr konta:

85 8591 0007 0061 0438 8675 0001

 Tytuł: Imię i nazwisko dziecka, grupa

adres e mail:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

INTERNETOWE PRZEDSZKOLE

kwiecien

Dzisiejszych odsłon35
Ilość wszystkich odsłon295456

Ilość odsłon: 865

JADŁOSPIS

 

 

PONIEDZIAŁEK 25.05.2020

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (pszenica, żyto) wędlina, pomidor, kakao, herbata z cytryną

II śniadanie: sok pomarańczowy

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (seler, śmietana) Makaron z serem (pszenica, ser biały) , kompot

Podwieczorek: Jabłko

 

WTOREK 26.05.2020

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (pszenica, żyto) ser żółty, rzodkiewka, mleko, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa grysikowa (seler) Ziemniaki, kotlet mielony (jajko) kapusta kiszona gotowana, kompot

Podwieczorek: Kanapka z masłem, dżem wiśniowy 100 %, herbata

 

ŚRODA 27.05.2020

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (pszenica, żyto) Kiełbasa Krakowska, sałata zielona, kawa Inka z mlekiem, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem (seler, śmietana, mleko) Ziemniaki, ryba smażona (jajka), marchewka mini, kompot

Podwieczorek: Drożdżówka z serem mini, rodzynki

 

CZWARTEK 28.05.2020

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (pszenica, żyto) jajko, ogórek, mleko, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa brokułowa z zacierką (seler, śmietana, mleko) Mix kaszy jęczmiennej i gryczanej, gulasz wieprzowy, ogórek kiszony, kompot

Podwieczorek: Mus owocowy, biszkopt

 

PIĄTEK 29.05.2020

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (pszenica, żyto) Kurczak Gotowany, papryka, kakao, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami i jajkiem (seler, śmietana) Ryż z koktajlem truskawkowym (jogurt naturalny), kompot

Podwieczorek: Banan

 

 

 

 

 

 

Opracowała: Agnieszka Płatek-  intendent przedszkola, Anna Stańko- kucharka

Zatwierdziła: Elżbieta Galos- dyrektor przedszkola

 

 

 

Receptury przygotowywanych posiłków są do wglądu dla osób zainteresowanych u Intendenta w siedzibie przedszkola.

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki, które stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego Rady UE Nr 1169/2011

 

 

Alergeny występujące w posiłkach:

 

1-     Zboża zawierające gluten

2-     Skorupiaki i produkty pochodne

3-     Jaja i produkty pochodne

4-     Ryby i produkty pochodne

5-     Orzechy ziemne (arachidowe)

6-     Soja i produkty pochodne

7-     Mleko i produkty pochodne

8-     Orzechy

9-     Seler i produkty pochodne

10-Gorczyca i produkty pochodne

11-Nasiona sezamu i produkty pochodne

12-Dwutlenek siarki

13-Łubin

14-Mięczak