photo1.png
photo2.png
photo3.png

 

przedszkole czernichow jpg

 SZANOWNI RODZICE !

Podajemy nr konta na który można

dokonać przelewu bankowego

za korzystanie z usług przedszkola:

64 859100070060043004620013

 

DANE DO PRZELEWU

NA RADĘ RODZICÓW:

 Ryszka Beata

 Nr konta:

85 8591 0007 0061 0438 8675 0001

 Tytuł: Imię i nazwisko dziecka, grupa

adres e mail:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

 

 



 

Dzisiejszych odsłon57
Ilość wszystkich odsłon178854

Ilość odsłon: 793

JADŁOSPIS

 

 

PONIEDZIAŁEK 19.11.2018

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7) szynka włoska (10) ogórek kiszony, kawa Inka z mlekiem, herbata z cytryną

Obiad: Zupa kalafiorowa z ryżem (7,9) Makaron spaghetti z mięsem i warzywami, kompot

Podwieczorek: Mus bananowy (jogurt naturalny, banany świeże) ciastko owsiane

 

WTOREK 20.11.2018

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7) dżem z dzikiej róży, płatki kukurydziane, słonecznik , mleko, herbata z cytryną

Obiad: Zupa ogórkowa z makaronem (7,9) Ziemniaki, sznycel z piersi z kurczaka, buraczki gotowane, kompot

Podwieczorek: Babka jogurtowa, mandarynka, herbata

 

ŚRODA 21.11.2018

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7) szynka bez wędzenia (10) papryka , kawa Inka z mlekiem, herbata z cytryną

Obiad: Barszcz biały z ziemniakami i jajkiem (3,7,9) Ryż z jabłkami, kompot

Podwieczorek: Bułka maślana z masłem, ser żółty (7) sałata zielona, herbata

 

CZWARTEK 22.11.2018

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7) pasztet pieczony/ pasztet z ciecierzycy, pomidor , kawa Inka z mlekiem, herbata z cytryną

Obiad: Zupa brokułowa z zacierką (7,9) Mix kaszy jęczmiennej i gryczanej, gulasz wieprzowy, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką, kompot

Podwieczorek: Koktajl truskawkowy (7) chrupki kukurydziane

 

PIĄTEK 23.11.2018

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7) makrela w pomidorach (4),kawa Inka z mlekiem, herbata z cytryną

Obiad: Zupa jarzynowa z ryżem (7,9) Makaron z serem (7) ½ jabłka, kompot

Podwieczorek: Chleb wieloziarnisty z masłem (7) szynka prasowana (10) ogórek, herbata owocowa

 

 

 

Opracowała: Agnieszka Płatek-  intendent przedszkola, Anna Stańko- kucharka

 

 

 

Receptury przygotowywanych posiłków są do wglądu dla osób zainteresowanych u Intendenta w siedzibie przedszkola.

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki, które stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego Rady UE Nr 1169/2011

 

 

Alergeny występujące w posiłkach:

 

1-     Zboża zawierające gluten

2-     Skorupiaki i produkty pochodne

3-     Jaja i produkty pochodne

4-     Ryby i produkty pochodne

5-     Orzechy ziemne (arachidowe)

6-     Soja i produkty pochodne

7-     Mleko i produkty pochodne

8-     Orzechy

9-     Seler i produkty pochodne

10-Gorczyca i produkty pochodne

11-Nasiona sezamu i produkty pochodne

12-Dwutlenek siarki

13-Łubin

14-Mięczak