photo1.png
photo2.png
photo3.png

 

przedszkole czernichow jpg

 SZANOWNI RODZICE !

Podajemy nr konta na który można

dokonać przelewu bankowego

za korzystanie z usług przedszkola:

64 859100070060043004620013

 

DANE DO PRZELEWU

NA RADĘ RODZICÓW:

 Ryszka Beata

 Nr konta:

85 8591 0007 0061 0438 8675 0001

 Tytuł: Imię i nazwisko dziecka, grupa

adres e mail:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

listopad

Dzisiejszych odsłon129
Ilość wszystkich odsłon267331

Ilość odsłon: 849

JADŁOSPIS

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 18.11.2019

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7) szynka, ogórek, kakao, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (7,9) Kluski leniwe ze szpinakiem (1,3,7), kompot

Podwieczorek: Płatki żytnie z mlekiem, bakalie

 

WTOREK 19.11.2019

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7) ser żółty (7) rzodkiewka, szczypiorek, mleko, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa dyniowa z makaronem (7,9) Ziemniaki, kotlet mielony (3) kapusta kiszona gotowana, kompot

Podwieczorek: Koktajl truskawkowy (7) chrupki kukurydziane

 

ŚRODA 20.11.2019

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7) parówka z szynki na gorąco, ketchup, kawa Inka z mlekiem, herbata z cytryną

II śniadanie: ½ jabłka

Obiad: Zupa brokułowa z ryżem (7,9) Pierogi z serem (1,3,7) , kompot

Podwieczorek: Sałatka owocowa

 

CZWARTEK 21.11.2019

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7) pasta z tuńczyka (3,7) pomidor, kawa Inka z mlekiem, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa koperkowa z makaronem (7,9), Risotto z kurczakiem i warzywami, kompot

Podwieczorek: Rożek drożdżowy z konfiturą, herbata

 

PIĄTEK 22.11.2019

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7)szynka, sałata zielona, kakao, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa gulaszowa z ziemniakami (9) Naleśniki z dżemem (1,3,7), kompot

Podwieczorek: Jogurt naturalny, jabłko kostka, ½ banana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opracowała: Agnieszka Płatek-  intendent przedszkola, Anna Stańko- kucharka

Zatwierdziła: Elżbieta Galos- dyrektor przedszkola

 

 

 

Receptury przygotowywanych posiłków są do wglądu dla osób zainteresowanych u Intendenta w siedzibie przedszkola.

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki, które stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego Rady UE Nr 1169/2011

 

 

Alergeny występujące w posiłkach:

 

1-     Zboża zawierające gluten

2-     Skorupiaki i produkty pochodne

3-     Jaja i produkty pochodne

4-     Ryby i produkty pochodne

5-     Orzechy ziemne (arachidowe)

6-     Soja i produkty pochodne

7-     Mleko i produkty pochodne

8-     Orzechy

9-     Seler i produkty pochodne

10-Gorczyca i produkty pochodne

11-Nasiona sezamu i produkty pochodne

12-Dwutlenek siarki

13-Łubin

14-Mięczak