photo1.png
photo2.png
photo3.png

 

przedszkole czernichow jpg

 SZANOWNI RODZICE !

Podajemy nr konta na który można

dokonać przelewu bankowego

za korzystanie z usług przedszkola:

64 859100070060043004620013

 

DANE DO PRZELEWU

NA RADĘ RODZICÓW:

 Ryszka Beata

 Nr konta:

85 8591 0007 0061 0438 8675 0001

 Tytuł: Imię i nazwisko dziecka, grupa

adres e mail:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

 

 



 

Dzisiejszych odsłon62
Ilość wszystkich odsłon229898

Ilość odsłon: 835

JADŁOSPIS

 

 

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 10.06.2019

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7) szynka, ogórek, kakao, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa kalafiorowa z ryżem (7,9) Kluski leniwe, ½ jabłka, kompot

Podwieczorek: Kanapka z masłem (1,7) ser żółty, rzodkiewka, herbata

 

WTOREK 11.06.2019

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7) pasta jajeczna (3,7), szczypiorek, mleko, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem (7,9) Mix kaszy jęczmiennej i gryczanej, klopsy w sosie pomidorowym, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem, kompot

Podwieczorek: Jogurt naturalny (7), jabłko- kostka, chrupki kukurydziane

 

ŚRODA 12.06.2019

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7) kurczak gotowany, papryka, kakao, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Barszcz biały z ziemniakami i jajkiem (3,7,9) Ryż z koktajlem truskawkowym, kompot

Podwieczorek: Sałatka owocowa (gruszka, banan, kiwi) biszkopt

 

CZWARTEK 13.06.2019

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7) ryba w pomidorach, kawa Inka z mlekiem, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa krupnik (7,9) Ziemniaki, filet z kurczaka duszony, surówka z białej kapusty, kompot

Podwieczorek: Truskawki

 

PIĄTEK 14.06.2019

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7) ser żółty (7) sałata zielona, kakao, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (7,9) Makaron spaghetti z mięsem i warzywami, kompot

Podwieczorek: Ciasto jogurtowe z owocami, woda z cytryną

 

 

 

 

 

Opracowała: Agnieszka Płatek-  intendent przedszkola, Anna Stańko- kucharka

Zatwierdziła: Elżbieta Galos- dyrektor przedszkola

 

 

 

Receptury przygotowywanych posiłków są do wglądu dla osób zainteresowanych u Intendenta w siedzibie przedszkola.

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki, które stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego Rady UE Nr 1169/2011

 

 

Alergeny występujące w posiłkach:

 

1-     Zboża zawierające gluten

2-     Skorupiaki i produkty pochodne

3-     Jaja i produkty pochodne

4-     Ryby i produkty pochodne

5-     Orzechy ziemne (arachidowe)

6-     Soja i produkty pochodne

7-     Mleko i produkty pochodne

8-     Orzechy

9-     Seler i produkty pochodne

10-Gorczyca i produkty pochodne

11-Nasiona sezamu i produkty pochodne

12-Dwutlenek siarki

13-Łubin

14-Mięczak