photo1.png
photo2.png
photo3.png

 

przedszkole czernichow jpg

 SZANOWNI RODZICE !

Podajemy nr konta na który można

dokonać przelewu bankowego

za korzystanie z usług przedszkola:

64 859100070060043004620013

 

DANE DO PRZELEWU

NA RADĘ RODZICÓW:

 Ryszka Beata

 Nr konta:

85 8591 0007 0061 0438 8675 0001

 Tytuł: Imię i nazwisko dziecka, grupa

adres e mail:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Styczeń

Dzisiejszych odsłon159
Ilość wszystkich odsłon275734

Ilość odsłon: 859

JADŁOSPIS

 

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 20.01.2020

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7) szynka, pomidor koktajlowy, oliwka, kakao, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa brokułowa z ryżem (7,9) Ziemniaki, miruna (1,3,4) surówka z kiszonej kapusty z marchewką, kompot

Podwieczorek: Płatki pełnoziarniste z mlekiem, żurawina, migdały

 

WTOREK 21.01.2020

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7) pasta jajeczna, rzodkiewka, szczypiorek, mleko, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa z ciecierzycy z makaronem (7,9) Risotto z indyka z warzywami, kompot

Podwieczorek: Chałka z masłem, dżem z dzikiej róży, herbata

 

ŚRODA 22.01.2020

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7) udziec z indyka/ Kiełbasa Krakowska, ogórek, kawa Inka z mlekiem, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa dyniowa z zacierką (7,9) Ziemniaki, kotlet drobiowy, surówka z selera z jabłkiem i ananasem, kompot

Podwieczorek: Placuszek z serem, winogrono, herbata

 

CZWARTEK 23.01.2020

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7)ser żółty, mix papryki, mleko, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa krupnik (7,9) Makaron spaghetti z mięsem i warzywami, kompot

Podwieczorek: Sałatka owocowa (jabłko, mandarynka)

 

PIĄTEK 24.01.2020

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7) wędlina, pomidor, sałata zielona, kakao, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (7,9) Kluski leniwe ze szpinakiem, kompot

Podwieczorek: Jogurt naturalny, rodzynki, ½ banana

 

 

 

 

 

 

 

Opracowała: Agnieszka Płatek-  intendent przedszkola, Anna Stańko- kucharka

Zatwierdziła: Elżbieta Galos- dyrektor przedszkola

 

 

 

Receptury przygotowywanych posiłków są do wglądu dla osób zainteresowanych u Intendenta w siedzibie przedszkola.

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki, które stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego Rady UE Nr 1169/2011

 

 

Alergeny występujące w posiłkach:

 

1-     Zboża zawierające gluten

2-     Skorupiaki i produkty pochodne

3-     Jaja i produkty pochodne

4-     Ryby i produkty pochodne

5-     Orzechy ziemne (arachidowe)

6-     Soja i produkty pochodne

7-     Mleko i produkty pochodne

8-     Orzechy

9-     Seler i produkty pochodne

10-Gorczyca i produkty pochodne

11-Nasiona sezamu i produkty pochodne

12-Dwutlenek siarki

13-Łubin

14-Mięczak