photo1.png
photo2.png
photo3.png

 

przedszkole czernichow jpg

 SZANOWNI RODZICE !

Podajemy nr konta na który można

dokonać przelewu bankowego

za korzystanie z usług przedszkola:

64 859100070060043004620013

 

DANE DO PRZELEWU

NA RADĘ RODZICÓW:

 Ryszka Beata

 Nr konta:

85 8591 0007 0061 0438 8675 0001

 Tytuł: Imię i nazwisko dziecka, grupa

adres e mail:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

 

 



 

Dzisiejszych odsłon118
Ilość wszystkich odsłon189796

Ilość odsłon: 812

JADŁOSPIS

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 25.03.2019

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7) ser żółty, ogórek, kakao, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Barszcz biały z ziemniakami i jajkiem (3,7,9) Ryż z koktajlem (7), kompot

Podwieczorek: Bułka grahamka z masłem (7) szynka włoska, sałata zielona, herbata

 

WTOREK 26.03.2019

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7) szynka prasowana, papryka, kakao, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy, drożdżówka (wycieczka)

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (7,9) Makaron z serem, ½ jabłka, kompot

Podwieczorek: banan  

 

ŚRODA 27.03.2019

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7) makrela z pomidorach, kawa Inka z mlekiem, herbata z cytryną, suszone owoce

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa krupnik z warzywami (7,9) Ziemniaki, kotlet mielony, sałata zielona ze śmietaną, kompot

Podwieczorek: Jogurt naturalny, jabłko kostka, chrupki kukurydziane

 

CZWARTEK 28.03.2019

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7) jajko (3) pomidor koktajlowy, mleko, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa jarzynowa z makaronem (7,9) Ziemniaki, filet z kurczaka duszony, surówka z selera z jabłkiem i ananasem, kompot

Podwieczorek: Ciasto szarlotka, herbata

 

PIĄTEK 29.03.2019

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (1,7) parówka z szynki ma gorąco, ketchup, kawa Inka z mlekiem, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa z ciecierzycy z ryżem i warzywami (7,9) Naleśniki z serem, jogurtem naturalnym, syropem klonowym, kompot

Podwieczorek: Sałatka owocowa (jabłko, gruszka, mandarynka, kiwi) biszkopt

 

 

 

 

 

Opracowała: Agnieszka Płatek-  intendent przedszkola, Anna Stańko- kucharka

Zatwierdziła: Elżbieta Galos- dyrektor przedszkola

 

 

 

Receptury przygotowywanych posiłków są do wglądu dla osób zainteresowanych u Intendenta w siedzibie przedszkola.

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki, które stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego Rady UE Nr 1169/2011

 

 

Alergeny występujące w posiłkach:

 

1-     Zboża zawierające gluten

2-     Skorupiaki i produkty pochodne

3-     Jaja i produkty pochodne

4-     Ryby i produkty pochodne

5-     Orzechy ziemne (arachidowe)

6-     Soja i produkty pochodne

7-     Mleko i produkty pochodne

8-     Orzechy

9-     Seler i produkty pochodne

10-Gorczyca i produkty pochodne

11-Nasiona sezamu i produkty pochodne

12-Dwutlenek siarki

13-Łubin

14-Mięczak