photo1.png
photo2.png
photo3.png

 

przedszkole czernichow jpg

 SZANOWNI RODZICE !

Podajemy nr konta na który można

dokonać przelewu bankowego

za korzystanie z usług przedszkola:

64 859100070060043004620013

 

DANE DO PRZELEWU

NA RADĘ RODZICÓW:

 Ryszka Beata

 Nr konta:

85 8591 0007 0061 0438 8675 0001

 Tytuł: Imię i nazwisko dziecka, grupa

adres e mail:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

INTERNETOWE PRZEDSZKOLE

kwiecien

Dzisiejszych odsłon17
Ilość wszystkich odsłon286990

Ilość odsłon: 864

JADŁOSPIS

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 09.03.2020

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (pszenica, żyto) wędlina, pomidor, sałata zielona, kakao, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (seler, śmietana) Kluski leniwe (pszenica, ser biały, jajka) ½ jabłka, kompot

Podwieczorek: Płatki żytnie z mlekiem, rodzynki, słonecznik

 

WTOREK 10.03.2020

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (pszenica, żyto) jajko, rzodkiewka, szczypiorek, mleko, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa brokułowa z makaronem (seler, śmietana, mleko) Ziemniaki, filet duszony, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, marchewką, jabłkiem, kompot

Podwieczorek: Ciasto jogurtowe z owocami (pszenica, jajka), herbata

 

ŚRODA 11.03.2020

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (pszenica, żyto) ser żółty, ogórek, kakao, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Barszcz biały z ziemniakami i jajkiem (seler, śmietana, mleko) Ryż z jabłkami i cynamonem, kompot

Podwieczorek: Jogurt naturalny, żurawina, migdały, pałki kukurydziane

 

CZWARTEK 12.03.2020

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (pszenica, żyto) twarożek, pomidor koktajlowy, roszponka, oliwki, kakao, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa koperkowa z ryżem (seler, śmietana, mleko) Mix makaronu jasnego i pełnoziarnistego, gulasz wieprzowy, ogórek kiszony, kompot

Podwieczorek: Sałatka owocowa, biszkopt (pszenica)

 

PIĄTEK 13.03.2020

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (pszenica, żyto) szynka, papryka, kawa Inka z mlekiem, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa krupnik z kaszą jaglaną (seler, śmietana,mleko) Ziemniaki, ryba smażona, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, kompot

Podwieczorek: Bułka maślana z masłem (pszenica), dżem z dzikiej róży, herbata 

 

 

 

 

 

 

Opracowała: Agnieszka Płatek-  intendent przedszkola, Anna Stańko- kucharka

Zatwierdziła: Elżbieta Galos- dyrektor przedszkola

 

 

 

Receptury przygotowywanych posiłków są do wglądu dla osób zainteresowanych u Intendenta w siedzibie przedszkola.

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki, które stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego Rady UE Nr 1169/2011

 

 

Alergeny występujące w posiłkach:

 

1-     Zboża zawierające gluten

2-     Skorupiaki i produkty pochodne

3-     Jaja i produkty pochodne

4-     Ryby i produkty pochodne

5-     Orzechy ziemne (arachidowe)

6-     Soja i produkty pochodne

7-     Mleko i produkty pochodne

8-     Orzechy

9-     Seler i produkty pochodne

10-Gorczyca i produkty pochodne

11-Nasiona sezamu i produkty pochodne

12-Dwutlenek siarki

13-Łubin

14-Mięczak