photo2.png
photo1.png
photo3.png

 

przedszkole czernichow jpg

 SZANOWNI RODZICE !

Podajemy nr konta na który można

dokonać przelewu bankowego

za korzystanie z usług przedszkola:

64 859100070060043004620013

 

DANE DO PRZELEWU

NA RADĘ RODZICÓW:

 Ryszka Beata

 Nr konta:

85 8591 0007 0061 0438 8675 0001

 Tytuł: Imię i nazwisko dziecka, grupa

adres e mail:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Przedszkolne Nowinki

kaciklogo

Koronawirus - Procedury - Informacje

INTERNETOWE PRZEDSZKOLE

Styczeń

Dzisiejszych odsłon59
Ilość wszystkich odsłon343483

Ilość odsłon: 887

JADŁOSPIS

 

PONIEDZIAŁEK 21.12.2020

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (pszenica, żyto) wędlina, ogórek, sałata zielona, kakao, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy, ciasto

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (seler, śmietana) Makaron z serem (pszenica), mus truskawkowy, kompot

Podwieczorek: Jogurt naturalny, bakalie, chrupki kukurydziane

 

WTOREK 22.12.2020

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (pszenica, żyto) ser żółty, pomidor, mleko, herbata z cytryną

II śniadanie: mus owocowy

Obiad: Rosół z makaronem (seler) Ziemniaki (mleko), mięso mielone wołowe, kapusta kiszona gotowana, kompot

Podwieczorek: Ciasto jogurtowe z owocami (pszenica, jajko) herbata

 

ŚRODA 23.12.2020

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem (pszenica, żyto) wędlina, papryka, rukola, kawa Inka z mlekiem, herbata z cytryną

II śniadanie: sok owocowy

Obiad: Zupa koperkowa z makaronem (seler, śmietana/mleko), Gołąbki w sosie pomidorowym (jajko) kompot

Podwieczorek: Sałatka owocowa

 

Woda mineralna niegazowana dla dzieci jest dostępna na każdej sali w ilości nielimitowanej.

 

 

Opracowała: Agnieszka Płatek-  intendent przedszkola, Anna Stańko- kucharka

Zatwierdziła: Elżbieta Galos- dyrektor przedszkola

 

 

 

Receptury przygotowywanych posiłków są do wglądu dla osób zainteresowanych u Intendenta w siedzibie przedszkola.

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki, które stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego Rady UE Nr 1169/2011

 

 

Alergeny występujące w posiłkach:

 

1-     Zboża zawierające gluten

2-     Skorupiaki i produkty pochodne

3-     Jaja i produkty pochodne

4-     Ryby i produkty pochodne

5-     Orzechy ziemne (arachidowe)

6-     Soja i produkty pochodne

7-     Mleko i produkty pochodne

8-     Orzechy

9-     Seler i produkty pochodne

10-Gorczyca i produkty pochodne

11-Nasiona sezamu i produkty pochodne

12-Dwutlenek siarki

13-Łubin

14-Mięczak